Strips

Het stripverhaal (ook beeldverhaal of strip(album) genoemd) is een van de oudste vormen van literatuur. Rob Godthelp geeft de volgende definitie: "Een stripverhaal is een periodiek in druk verschijnende reeks afbeeldingen (soms direct in boekvorm), doorgaans voorzien van taal, met een identieke hoofdpersoon in elke aflevering, terwijl de afbeeldingen een onderlinge samenhang vertonen, zodat de lezer/kijker een bepaald verloop van gebeurtenissen meegedeeld wordt." Een stripverhaal wordt gevormd door een aantal afbeeldingen die samen een verhaal vormen. Een stripverhaal wordt gemaakt door een striptekenaar en een scenarioschrijver. Soms schrijft de tekenaar tevens het scenario, soms werken er meerdere personen aan het tekenwerk (schetsen, inkten, letteren) of aan het verhaal. Een typisch Amerikaanse vorm van een stripverhaal is de comic, een bekende Japanse versie is de manga.

Bron: Wikipedia.

Stripwinkel Het Gele Teken bestaat bijna 35 jaar en is niet meer weg te denken in het nederlandtalig stripgebied. Naast de winkel in Hoorn kun je Het Gele Teken tegenwoordig steeds meer tegenkomen op het web. Met een van de grootste en best beoordeelde shop op Catawiki en onze eigen website kun je nu ook vanuit je computerscherm de strips tot je laten komen. Daarnaast kom je Het Gele Teken tegen op de stripbeursen van Gorinchem, Haarlem en Breda. Ons assortiment is in de loop van al die jaren dan ook enorm uitgebreid.


Nieuwe nederlandstalige strips

Ieder maand komen er tussen de 50 en 100 nieuwe titels op de markt. Van Arboris tot en met Standaard Uitgeverij en alles wat daar tussen zit. Natuurlijk kun je bij ons al deze titels vinden. Ook kun je bij ons terecht voor luxe- en speciale uitgave's.

Nederlandstalig antiquarische strips

We hebben ook een ruim assortiment in (semi) antiquarische stripboeken. Hieronder vallen strips uit de beginperiode van de strip tot en met de uitverkochte (1ste druk) titels van de huidige stripreeksen. Veel hiervan kan je in onze shop op Catawiki vinden maar niet alles. Mocht je een zoeklijstje hebben dan kun je dit altijd naar ons toe mailen, dan kunnen wij kijken wat we kunnen vinden in ons magazijn.

Tweedehands strips en aanbiedingen 

Gelukkig zijn er ook mensen die na één keer of een paar keer lezen afscheid willen nemen van hun strips. Voor ons een kans om een mooie collectie tweede hands strips aan te bieden. Bij ons kun je ze vinden van bijna nieuwstaat tot goed doorgelezen, in de prijsklasse tussen de € 2,00 en € 5,00. Ook hebben we veel nieuwe strips die door de uitgever zijn gedumpt voor een zacht prijsje in onze bakken staan.

Nederlandstalige striptijdschriften

Vroeger zaten we met z'n allen op woensdag te wachten totdat de bladenman weer kwam of de brievenbus klepperde met de nieuwe Donald Duck, Pep of Eppo. Veel tijdschriften hebben dit leesgeweld wat daarop volgde niet overleefd. Voor wie zijn collectie nog wil aanvullen, verbeteren of gewoon weer dat gevoel van vroeger wil herbeleven, hebben we een ruime collectie van de Donald Duck Weekbladen. Van 1952 t/m 2013 en van goed gelezen tot nagelnieuw. Je kunt voor je ontbrekende delen gebruik maken van onze zoekservice. Ook kun je bij ons terecht voor de striptijdschriften zoals Zozolala, Vrije Balloon, Stripschrift, Titanic etc.

Home Strips